Nem az ámokfutót lőtték agyon az alabamai rendőrök

külföld
2018 november 25., 10:23
comments 261
A hooveri rendőrök csütörtökön agyonlőtték Emantic Bradfordot, majd másnap beismerték, hogy nem ő lövöldözött a Riverchase Galleria bevásárlóközpontban. Ezek a tüntetők most válaszokat várnak a rendőröktől.
photo_camera A hooveri rendőrök csütörtökön agyonlőtték Emantic Bradfordot, majd másnap beismerték, hogy nem ő lövöldözött a Riverchase Galleria bevásárlóközpontban. Ezek a tüntetők most válaszokat várnak a rendőröktől. Fotó: Kim Chandler/AP

Kétszáz tüntető követelt válaszolkat a rendőrségtől az alabamai Hooverben, ahol csütörtök este a Riverchase Galleria nevű bevásárló központban kirobbant lövöldözés végén a rendőrök agyonlőtték a 21 éves Emantic Fitzgerald Bradfordot.

A bevásárlóközpontban csütörtökön, Hálaadás napjának estéjén lőtt meg egy 18 és egy 12 éves embert egy fegyveres. Az ő állapotukról nem tájékoztatták a nyilvánosságot, a hírek szerint kórházban kezelik őket. A hatóságok aznap este azt közölték, hogy Bradford volt a lövöldöző, és mert fegyver volt nála, egy rendőr agyonlőtte.

Másnap viszont a rendőrség kénytelen volt elismerni, hogy előző napi beszámolójuk "nem volt teljesen pontos". Ez elég visszafogott jellemzése a valóságnak, közleményük szerint ugyanis "az új bizonyítékok alapján Mr. Bradford ugyan valamilyen formában részese lehetett a történteknek, valószínűleg nem ő adta le a lövéseket, amik megsértették a 18 éves áldozatot". A rendőrség most úgy véli, hogy a valódi tettes szökésben lehet.

April Pipkins, Bradford édesanyja szerint fiának, aki a nyáron a hadsereg kiképzésén is részt vett, de annak teljesítése előtt leszerelték, volt fegyverviselési engedélye. Alabamában a törvények nem tiltják a fegyverviselést. Pipkins szerint fia valószínűleg megvédeni akarta az áldozatokat a támadótól. "Olyasvalakivé akart válni, aki menti az embereket, mégis megölték" - nyilatkozta a család jogi képviselője, Benjamin Crump. Az ismert jogvédő képviselte a szintén bőrszíne áldozatául esett Trayvon Martin családját is. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.