Lókupecnek nevezte Orbán Viktort a Jobbik képviselője, kizárták az ülésről

szórakozás
2018 november 26., 15:32
comments 326

Hétfőn is remekül szórakoztak a képviselők a Parlamentben. A miniszterelnököt kérdező Jakab Pétert először ezért figyelmeztette az ülést vezető Latorcai János, mert arról beszélt, hogy az emberek vidéken aggódnak a Duna alacsony vízállása miatt, 

mert így könnyen befagy, és még végén a Viktor megkoronáztatja magát”.

A válaszában Orbán Viktor a koronázásról annyit jegyzett meg, hogy azt a magyar alkotmány tiltja. 👑

De az igazi buli csak ezután jött. Viszontválaszában Jakab Péter azt mondta, hogy ő igazából nem is tart a dunai koronázástól, mert a miniszterelnök annyit hazudik, hogy úgyis beszakadna a jég. Majd hozzátette:

„De ettől függetlenül királynak képzeli magát, aki azt képzeli, hogy bármit megtehet az országban. Ha úgy tartja királyi kedve, akkor bukott diktátorokat fogadhat be, miközben pedig a saját népét elüldözi. Ha úgy tartja az úri kedve, akkor ajándékokat fogadhat el a korrupt haverjaitól, miközben a saját népét kisemmizi. Miniszterelnök úr, ön királynak képzeli magát, de valójában tudja, hogy micsoda? Tudja, hogy ön mi? Egy közönséges lókupec...

Latorcainál itt szakad el a cérna és kikapcsolta a jobbikos képviselő mikrofonját. Majd a fideszes többség 103 igennel megszavazta, hogy Jakab Pétert zárják ki az ülésről. 

Orbán Viktor azért reagált az elhangzottakra, azt mondta: 

„Szeretnék egy szót mondani a lókupecek védelmében. Tehát az a helyzet, hogy itt valami félreértés van, a lókupecség az egy tisztességes szakma, és meg is haladja az én képességeimet, tekintettel arra, hogy a lókupecek értenek a lovakhoz.” 

A miniszterelnök szerint inkább az a kérdés, hogy a vezető ért-e a vezetéshez. Ezt pedig majd a választók döntik el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.