Novák Katalin ellenzi, hogy a nők egyedül vállaljanak gyereket

politika
2018 november 26., 21:14
comments 726

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Baló György vendége volt az RTL Klubon, ahol a műsorvezető rákérdezett a legújabb Nemzeti Konzultáció egyik pontjára, miszerint Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint egy gyermeknek joga van anyához és apához?

Novák Katalin arról beszélt, hogy ez a pont azért fontos, mert mostanában úgy érzékeli, mintha megfordulna az a logika, hogy tisztességgel és felelősséggel édesapa és édesanya nevelje fel a gyerekeket, és nem a gyerek oldaláról közelítenének, hanem mintha a felnőtteknek lenne joguk, hogy gyerekük legyen.

Az, hogy azt gondolja valaki, hogy neki egyedülállóként joga van ahhoz, hogy neki egyedülállóként, anélkül, hogy lenne párja, enélkül neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról közelítve, megfosztja őt attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen” -mondta Novák Katalin. 

Baló György rákérdezett, hogy ezek szerint egy egyedülálló édesanyának lehet-e gyereke, az államtitkár azt mondta, teljesen más kérdés, hogy egy nő egyedül vállaljon-e gyereket, mint hogy valakik közösen vállaltak gyereket, és egyedül maradt az anya vagy az apa. (via Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.