Szijjártó szerint a német multik örülnek a magyar munkatörvény-könyv módosításainak

politika
2018 november 26., 10:31
comments 322

A németországi útján járó külügyminiszter Düsseldorfban számolt be újságíróknak arról,hogy 

"a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak."

Szijjártó Péter szerint "a rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni." A miniszter hozzátette: a magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tevő szabályozási javaslatokkal a német cégek beruházási kedvét Magyarországon fenn lehet tartani.

Múlthéten nyújtotta be Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf azt a törvénymódosítást, ami alapjaiban változtatná meg a munkásokat érintő rendelkezéseket. A változtatások szerint

ugyanis a jelenleg 250 óráról 400 órára növelnék az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.