A választás előtt még nagyon sürgős volt Erzsébet-utalványt küldeni a nyugdíjasoknak, most már nem az

Tavaly ilyenkor a kormány telenyilatkozta a sajtótarról, hogy karácsonykor tízezer forintos Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas az országban, idén azonban látványos a csend. A napi.hu rákérdezett az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, mi a helyzet az idei utalványokkal.

Az EMMI a válaszában hangsúlyozta, hogy

  • Húsvétkor (a választás előtt) már küldtek 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt,
  • most novemberben pedig nyugdíjprémiumot fizettek.

Karácsonyi Erzsébet-utalványra viszont utalás sem volt a válaszban, pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter októberben még azt mondta, hogy idén is vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat.

A lap szerint viszont a kormány lassan kifut az időből. A Magyar Posta Zrt. tavaly november 26-án kezdte meg az Erzsébet-utalványok kézbesítését és karácsonyig folyamatosan vitték ki az érintetteknek. Így december 20-áig sikerült mindenhová kivinni az utalványokat, vagy legalábbis az értesítőt. Azaz, a Magyar Posta számára legalább egy hónap kell ahhoz, hogy a 2,7 millió nyugdíjas megkapja az Erzsébet-utalványokat.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.