Trump lemondta találkozóját Putyinnal az azovi tengeri orosz aggresszió miatt

Tbg
külföld
2018 november 29., 16:29
comments 45

Nem találkozik a G20 Buenos Aires-i csúcstalálkozóján Donald Trump amerikai elnök orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, derült ki csütörtökön.

Trump twitterén közölte, hogy „Mivel sem a hajók, sem a tengerészek nem tértek vissza Ukrajnába Oroszországból, úgy határoztam, mindenkinek az volna a jobb, ha lemondjuk a találkozónkat Argentínában Putyin elnökkel. Amint a helyzet megoldódik, keresni fogom a lehetőségét a találkozónak!”

Az Azovi-tengeren történt legújabb ukrán-orosz konfliktusról több cikkben számoltunk be, orosz hajók jelenleg is blokád alatt tartják a kelet-ukrajnai, azovi-tengeri kereskedelmi kikötőket.

Az MTI közben közölte a Kreml szóvivője alapján közölte, a Kreml egyelőre nem kapott hivatalos értesítést Donald Trump amerikai elnöknek arról a döntéséről, hogy lemondja szombatra tervezett találkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. (CNN/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.