Angolnák kerülnek a barátfókák orrába Hawaiin

ÁLLAT
2018 december 06., 16:06
comments 139

A Hawaii Barátfóka Kutatóprogram munkatársai hétfőn tették közzé ezt a fotót:

photo_camera Fotó: Hawaiian Monk Seal Research Program/Facebook

Később kiderült, hogy több esetben is megfigyelték, hogy a veszélyeztetett állatfaj egyedei angolnával (pontosabban valamilyen angolnaalakúval) az orrukban közlekednek, és ez nem is zavarja őket. A fókákat megfigyelő kutatócsoport nem tudja, hogyan kerülnek az angolnák a fókák orrába, talán úgy, hogy amikor a fókák élelemkeresés közben repedésekbe dugják az orrukat, és szaglás közben felszippantják az angolnákat. Nem világos, a fókáknak ez miért nem fáj, és hogy az angolnák miért nem tudják megakadályozni, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek, ugyanis hamar megdöglenek a fókaorrban.

Kb. két éve jelentettek hasonló esetet az állatvédők: az egyik fóka orrából kilógott egy 10 centiméteresnek tűnő angolna, ezért úgy döntöttek, elfogják az állatot maximum 1 percre, és kihúzzák az orrából az angolnát. Végül több mint 45 másodpercet vett igénybe a művelet, és kiderült, hogy vagy 60 centis az angolna, mégsem jött vele együtt vér a fóka orrából. A mostani esetben is egy lassú, finom mozdulattal húzták ki a döglött angolnát az állat orrából. (Atlas Obscura)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.