Kínában megsemmisítettek félmillió cipőt

divat
2018 december 06., 21:43
comments 91

A kelet-kínai tartományban Anhuj (Anhui) tartományban 500 ezer pár hamis sneakert pusztítottak el, amiknek a piaci értéke 600 millió jüan, vagyis kb. 87,5 millió dollár volt.

Még 2015 decemberében kapták a fülest a rendőrök a kamu Converse-ekről, amiket közel-keleti országokban árultak. Egy nyomozócsoport alakult, és több hónap nyomozás után megtalálták a külvárosi gyárat, ami 200 hektáron készítette a hamis cipőket, 9 gyártósor mellett naponta több száz ember dolgozott.

2016. december 26-án több mint 200 rendőr indított műveletet: négy gyanúsítottat letartóztattak, megsemmisítették a gyártósorokat, és lefoglaltak félmillió pár hamis Converse és Vans cipőt, illetve több mint 60 millió kamu márkamatricát és dobozt.

Hét másik gyanúsítottat is letartóztattak, és öt gyárat is leromboltak a razziák során Fucsien (Fujian). Csöcsiang (Zhejiang) és Kuangtung (Guangdong) tartományokban. Az utóbbinál a vámosok lefoglaltak több mint 40 ezer pár hamis cipőt, amiket épp hajóval akartak a Közel-Keletre vinni. (China.org.cn)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.