Szabadságra megy az egyetlen orvos, két hétre bezár a kórház

Két hétre bezár a romániai Buzău megyében Nehoiu kórházának gyermekrészlege, mert az egyetlen ott gyógyító orvos szabadságra megy, és nincs, aki helyettesítse, írja a Főtér.ro. A kis betegeket ez idő alatt megpróbálja ellátni a belgyógyászat, de a súlyosabb eseteket azonnal a megyeszékhelyre irányítják majd. A kórház gyerekrészlege 40-60 pácienst lát el egy hónapban, elvileg két orvossal, de a kivándorlás miatt az üres helyet nem tudják feltölteni. A Főtér beszámolója szerint az egész intézményben

13 orvos dolgozik, a gyerekgyógyászathoz hasonlóan a nőgyógyászaton és az onkológián is egyetlen szakember van.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.