Mészáros Lőrinc és Palkovics miniszter átadott egy „korszerű kamionos pihenőt”

POLITIKA
2018 december 07., 13:03
comments 200
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos átadnak egy kamionos pihenőhelyet az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében (2018)
photo_camera Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság 

- hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol korszerű kamionos pihenőt adtak át, írja csodálatos riportjában az MTI.

Palkovics László az Autóhof Óbarok kamionos pihenőhely átadásán azt is mondta, „ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek”, de most nem ez a helyzet. Éppen ezért, mindenfajta olyan beruházás, mint az óbaroki, üdvözlendő - emelte ki a miniszter, aki reméli, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, gondosodnak a fuvarozókról.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok tulajdonosa 

innovatív, hiánypótló beruházásnak nevezte a pihenőhelyet, amely egyedülálló hazánkban és valószínűleg Európában sincs hasonló. 

Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel és Mészáros Lőrinccel, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosával vágja át a nemzeti színű szalagot a pihenőhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
photo_camera Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A parkoló 1,1 milliárd forintból épült meg, teljesen saját forrásból, hitel és támogatások nélkül - tette hozzá. A tulajdonos elmondta, hogy a pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak, 4 túlméretes szerelvénynek, továbbá veszélyes anyagot, illetve élőállatot szállító szerelvénynek alakítottak ki parkolókat.

A területen külső kondipark, vandálbiztos fürdők és mosoda létesültek, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a női sofőröknek. A kamionvezetők kényelmét bolt, étterem, 19 szobás panzió, bankautomata, útdíj fizetési lehetőség és üzemanyagkút is biztosítja. Az MTI által csak tulajdonosként emlegetett Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy a fejlesztéssel tizenhat új munkahely jött létre.

Talán ma a kontinensen nincs is ilyen szintű kamionos pihenőhely
photo_camera Talán ma a kontinensen nincs is ilyen szintű kamionos pihenőhely Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos 

a hazai közlekedés-fejlődés történetének egyik fontos állomásának nevezte az átadót. 

Úgy vélte, a 21. század hajnalán egyre több ilyen fejlesztésre van szükség, mert növeli a versenyképességet, felgyorsítja a gazdasági folyamatokat. Megemlítette, hogy „Pannónia Szívében” számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét és Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.