New York Times: A magyar köztévében a galambokról beszélnek, miközben tüntetnek az épületnél

POLITIKA
2018 december 19., 08:57
comments 102
Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti képviselője mászik át az MTVA székházának kerítésén 2018. december 17-én, a kerítés székház felőli oldaláról párttársa, Molnár Zsolt segíti át a kerítésen. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója ezután kezdeményezett birtokvédelmi eljárást az óbudai jegyzőnél, aki helyszíni birtokvédelmi szemlét is tartott. Ilyen szemléből összesen négy volt tavaly Óbudán.
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Érzékletes képett választott a Budapestről tudósító New York Times a tüntetések és a magyarországi médiahelyzet leírására. A cikk címe:

A magyar köztévénél tüntetnek, miközben a tévében a galambokról beszélnek

Leírják a hétfő délutáni estetet, amikor ellenzéki képviselők tiltakoztak a tévé épületében, és az épületen kívül is, az adásban közben a galambhúsról volt szó a Magyar Gazda című műsorban

A lap szerint a szélsőjobboldali miniszterelnök, Orbán Viktor alatt Magyarországon régóta párhuzamos valóságok léteznek, de 

rég voltak olyan távol egymástól ezen a különálló buborékok, mint ezen a héten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.