Szilveszterezőket akart gyújtogatni a tokiói autós támadó

külföld
2019 január 04., 04:25
comments 12

Húsz liter kerozint és egy, padlók, homlokzatok pucolására használt nagy nyomású vízporlasztót találtak a szilveszter éjjel Tokióban a járókelők közé hajtó, 21 éves Kuszakabe Kazuhiro autójában a japán hatóságok. Ez alapján azt feltételezik, hogy a férfi nem csupán gázolni próbált, hanem fel akarta gyűjteni a Meidzsi-szentélynél gyülekező tömeget.

Az Aszahi Simbun rendőrségi forrásai szerint Kuszakabe ezt be is vallotta a nyomozóknak, a terve az volt, hogy a porlasztóval bepermetezi a tömeget, amit aztán felgyújt.

A Meidzsi-szentély Tokió Sibuja negyedében a város egyik legnépszerűbb újévi találkahelye, éjféltől tömegek keresik fel, hogy imádkozzanak és búékot kívánjanak egymásnak.

A rendőrség emberölési kísérlet gyanújával vette őrizetbe Kuszakabét, aki egy oszakai rendszámú bérelt kocsit vezetett. Egy rendőrségi szóvivő közölte, hogy terrorakcióként kezelik az ügyet, de további részleteket nem árult el.

Az autó nyolc embert sebesített meg, köztük egy kamasz fiút, akinek az állapota súlyos. Kuszakabe elmenekült a helyszínről, de a rendőrség fél órán belül megtalálta egy közeli parkban. Kuszakabe az NHK hírtelevízió értesülései szerint azt mondta, hogy a halálbüntetés ellen akart tiltakozni a támadással, amiért nem kér bocsánatot. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.