Kokain miatt tiltották el tavaly Pars Krisztiánt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A szombathelyi ugytudjuk.hu az Athletics Intregrity Unit doppingeseteket listázó oldal alapján ír arról, hogy Pars Krisztián szervezetében még tavaly év elején kokain nyomait találták. Az olimpiai bajnok kalapácsvető 2018 január 13-a óta tölti másfél éves eltiltását tiltott szer használata miatt. 

Pars Krisztián kalapácsvető a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2016. július 18-án.Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Pars akkor nem fellebbezett az ítélet ellen. A nemzetközi atlétikai szövetség illetékes biztosága elfogadta a sportoló érvelését, ami szerint a tiltólistán található, teljesítményfokozásra nem alkalmas anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, és bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét. Pars büntetése 2019 július 12-én jár le. 

A sportoló novemberben a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy egy születésnapi bulin csúszott meg, és alkohol hatása alatt kipróbált valamit, amit korábban még nem, de az csak most derült ki, hogy kokainozott.

„Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak. Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki mellettem állt az évek során. A rám váró 1,5 éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem a csorbát és aztán megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes. Mindezt a nyilvánosság elkerülésével szeretném tenni, ezért tisztelettel kérem a média képviselőit, hogy ezt tegyék lehetővé nekem” - mondta még az ítélet kihirdetését követően Pars. (ugytudjuk.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.