Agyonlőtték az első, melegségét felvállaló Puerto Ricó-i rappert, Kevin Fretet

bűnügy
2019 január 11., 10:41
comments 70

Csütörtökön, helyi idő szerint kora este a nyílt utcán agyonlőtték Kevin Fretet, az első, melegségét nyíltan vállaló Puerto Ricó-i rappert. Fret a főváros, San Juan Santurce kerületében motorozott, amikor nyolcszor rálőttek. Egy golyó a fején találta, a kórházba szállítás után halottnak nyilvánították.

link Forrás

"Nincsenek szavak, amelyek leírnánk érzelmeinket és a fájdalmat, amit a tudat okoz, hogy egy olyan ember távozott, akinek még annyi álma volt" - erősítette meg Fret halálhírét mendedzsere, Eduardo Rdoriguez.

A gyilkosság indítékai nem ismertek. A rendőrség most egy férfit keres, aki ott volt a lelőtt Fret mellett, amikor rátaláltak, de sietve elhagyta a helyszínt.

Fret a latin trap stílus feltörekvő képviselője volt, de melegsége miatt támadások célpontja is. Tavaly Miamiban testi sértéssel gyanúsították, mert megdobott üveggel egy férfit, aki állítása szerint nemi identitása miatt támadta. Fretet egy rivális rapper is homofób üzenetekkel fenyegette egyik számában, amire Fret maga is dallal válaszolt. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.