Mészáros Lőrinc miatt rakhatták ki a fotózni akaró rokonokat a debreceni egyetem diplomaátadó ünnepségéről

érdekes adat
2019 január 11., 10:25
comments 594

Pénteken délelőtt 10 órától tartották a debreceni egyetem jogi karán a diplomaosztó ünnepséget.

Dániel nevű olvasónk a testvérét kísérte el, és szerette volna lefotózni a pillanatot, amikor átveszi a diplomáját. De nem tudta.

Az egyetem biztonsági őrei ugyanis közölték vele, hogy nem lehet fotózni. Kivezették a fényképezőgépes Dánielt, azzal fenyegették, hogy rendőrt hívnak, ha nem működik együtt. 

Mészáros Lőrinc is részt vett az ünnepségen, a közönség soraiban, a többi hozzátartozó között. Dániel úgy sejti, hogy a különleges vendég miatt nem lehetett fotózni, mert Mészárost zavarta volna fényképezkedés.

Megkerestük a kar dékáni hivatalát, de ott még arra sem válaszoltak, hogy minden diplomaosztón tilos-e fotózni, vagy csak a különleges vendég miatt döntöttek a korlátozásról. A hivatalnál azt sem árulták el, hogy az egyetem melyik vezetője adhatna felvilágosítást erről.

FRISSÍTÉS: Jelentkezett az egyetem. Azt állítják, hogy minden diplomaosztón az a szabály, hogy az emeleti karzatról bárki fotózhat, az ünnepség szintjén viszont csak az, aki engedélyt kér és kap rá.

Úgyhogy ennek megfelelően íme egy karzatról készített fotó a rendezvényen megjelent Mészáros Lőrincről:

Mészáros Lőrinc a debreceni egyetemen megtekinti a jogi kar diplomaosztó ünnepségét.
photo_camera Mészáros Lőrinc a debreceni egyetemen megtekinti a jogi kar diplomaosztó ünnepségét. Fotó: Olvasónk.

Az egyetem a lapunkhoz forduló olvasóról ezt írta még:

"A panaszost csak az elzárt területre nem tudták beengedni a biztonsági őrök engedély hiányában és kérték, hogy onnan távozzon. Máshonnan végigkísérhette az eseményt és fotózhatott is, ha akart, az épületből ugyanis senki nem vezette ki. Számára a Sajtóiroda munkatársa a helyszínen felajánlotta a fotózási regisztráció lehetőségét, de nem kívánt vele élni, a munkájukat végző biztonsági őröket sértegette." 

Az elzárt terület az, ahol Mészáros is ül a fenti fotón.

Újabb frissítés: reagált Dániel is, az egyetem reakciójára, a következőt írta:

"Én is frissíteném akkor a cikkhez kapcsolódó infókat: ugyan előzetesen kaptunk szóbeli engedélyt a sajtófőnöktől, de sajnos ez az engedély sajnos hamar tovaszállt, miutan azt az oldalt fotóztuk, ahol Mészaros Lőrinc is ült. És igen, a legfelső szintről valóban lehetett fotózni, de ugye az már nem ugyanaz. A biztonsági őröket pedig nem sértegettük, bár azt elismerem, hogy miután elég erőszakosan kivezettek minket, nem örültünk túlzottan a viselkedésüknek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.