Megsarkantyúzták és bedrogozták a kakasokat, hogy durvábban öljék egymást a viadalokon

bűnügy
2019 január 14., 22:50
comments 96

Az MTI az AP alapján adott hírt arról, hogy egészen terebélyes, összesen 182 főt számláló illegális hálózatot számolt fel a rendőrség a Spanyolország  délkeleti részén fekvő Murcia tartományban. 

A szervezet tagjai illegális kakasviadalok szervezésében és ahhoz kapcsolódó illegális fogadások lebonyolításában vettek részt.  

A rendőrök egy titkos rendezvényen razziáztak, amit a szervezők a kakasviadalok országos bajnokságának neveztek. Az őrizetbe vettek ellen állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód miatt emeltek vádat.

A razzia során hat elpusztult és kilencvenhét élő kakast talált a rendőrség, valamint 300 ezer euró - illegális fogadásokból származó - készpénzt foglalt le.

A rendőrség tájékoztatása szerint a viadalokon kakastenyésztők vettek részt Spanyolország minden zugából, akik madaraikat fémből készült sarkantyúkkal látták el és serkentőszerekkel etették, hogy agresszívebbek legyenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.