Márki-Zay: Könnyen lehet, hogy 1989-90-el szemben most lesz forradalom

politika
2019 január 18., 08:10
comments 548

"Hódmezővásárhely működik és fejlődik tovább, miközben nekikezdtünk a korrupció és megfélemlítés felszámolásának," kezdte évértékelőjét a város polgármestere. A Facebook-oldalán is közzétett beszédében Márki-Zay Péter részletesen beszámolt az önkormányzat gazdálkodásáról, fejlesztésekről, és az adósságokról is:

"a Fidesz egy évvel ezelőtti kampányában és hivatalos nyilatkozataiban még a tartozások tényét is letagadta, hogy azután a régi adósságokat azonnal, ügyvédi úton hajtsák be az új városvezetésen."

"Elődeink eladósították a várost a pazarló működés és a látványberuházások érdekében, amit most nekünk kell visszafizetni," tette hozzá. Szerinte az elmúlt egy évben "felszabadult a város: új közösségek alakultak, megszűnt a különbségtétel a különböző egyházközösségek, sportegyesületek, polgárőrök, olvasókörök és nyugdíjasklubok között, a város minden közösségi szerveződést egyaránt támogat." 

"Egyeseket megbotránkoztat, hogy most bárki szabadon kifejtheti véleményét, számunkra viszont az a követendő példa, hogy az önkormányzatnál továbbra is dolgoznak fideszes aktivisták, kiállunk a politikai okból meghurcolt vásárhelyiekért, és elmondhatjuk, hogy mára Vásárhelyen a fideszeseknek is csak a Fidesztől kell félnie,"

mondta. 

link Forrás

Beszéde végén szólt országos ügyekről is. Márki-Zay szerint békésen kell leváltani az Orbán-kormányt. Nem tartja viszont kizártnak, hogy a kormányellenes tüntetéseken a Fidesz provokálja a résztvevőket, ami egy forradalomban eszkalálódik majd.

"Tehát könnyen lehet, hogy 1989-90-el szemben most lesz forradalom, én ezt egyáltalán nem zárom ki, azt gondolom, hogy ez a hatalomnak sem érdeke, sőt kimondottan óva szoktam inteni a Fideszt, hogy ebbe az irányba terelje a folyamatokat,"

zárta a városvezető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.