Pintér körlevélben utasította a belügyi intézmények vezetőit, hogy mit tegyenek az esetleg felbukkanó ellenzéki képviselőkkel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index birtokába került a levél, amit Pintér Sándor belügyminiszter küldött szét a tárca alá tartozó intézményeknek arról, mi a teendőjük, ha ellenzéki képviselők törvény adta jogukkal élve be akarnának lépni az épületükbe.

Pintér szerint ugyanis "az elmúlt időszak eseményei alapján feltételezhető", hogy ilyesmi előforduljon.

A belügyminiszter értelmezésében a beosztottjainak csak a megbízatásuk ellátásában kell támogatniuk a képviselőket. Ebbe nem tartozik bele az, amit ő "a gyülekezési jognak a hatályos szabályozástól eltérő gyakorlatának" nevez, bármit is jelentsen ez.

Pintér szerint a képviselők csak munkaidőben léphetnek be a belügyi intézményekbe. Pintér rendelkezett arról is, hogy ha a képviselők petíciót akarnának átnyújtani, azt az ügyfélszolgálat vagy a panasziroda vezetője vegye át. Ha pedig rendbontásra kerülne sor, a belügyeseknek azonnal riadóztatniuk kell a közbiztonsági főigazgatót, hogy az haladéktalanul mozgósíthassa a rendőrséget.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.