Befagy a Tesla új luxusmodelljeinek kilincse a nagy hidegben

külföld
2019 február 04., 06:45
comments 174

A Tesla új luxusautója, a Model 3 eléggé bejött az embereknek, a szakmai elismeréseken túl az eladások is egészen jók ahhoz képest, miken ment keresztül a cég és Elon Musk az utóbbi hónapokban. Az Egyesült Államokba betörő szokatlanul hideg légtömeg azonban az autó egyik rejtett hiányosságára is felhívta a figyelmet: hidegben nehezen nyílik.

link Forrás

A Model 3 kilincsei ugyanis az ajtóba vannak süllyesztve, meg kell nyomni a kilincs egyik oldalát ahhoz, hogy hozzáférjünk a másikhoz, és kinyithassuk az ajtót. Hidegben azonban ez egyszerűen nem megy:

link Forrás

Vannak olyan autótulajdonosok, akik már azzal vádolták a Teslát, hogy nem is gondolnak azokra, akik Kalifornián kívül élnek, mások viszont nyitási trükkökkel jelentkeztek, például azzal, hogy rá kell ütni a kilincsre.

link Forrás

Vannak, akik a kilincsek szilikonos jégmentesítését javasolják, a leginkább 21. századi megoldás pedig az, ha az autót irányító mobilalkalmazáson keresztül már jóval indulás előtt, kívülről bekapcsolja a sofőr a kocsi fűtését, néhány beszámoló szerint azonban ez sem mindig válik be. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.