109 helyreigazítási pert vesztett el tavaly a kormánymédia

media
2019 február 07., 12:24
comments 177

A Fővárosi Törvényszéktől kikért adatok szerint 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2 - írja az Átlátszó. Ennyiszer marasztalta el őket a Törvényszék, a legtöbb helyreigazítást az Origónak kellett közölnie.

Az Átlátszó tavaly is kikérte ezeket az adatokat az azt megelőző évre vonatkozóan, akkor az derült ki, hogy 2017-ben összesen 53 helyreigazítási pert vesztett a kormányközeli média, azaz az elvesztett perek száma jelentősen romló tendenciát mutat.

Az Átlátszó összehasonlításképpen kikérte a kormánypárti politikusok által támadott szerkesztőségek 2018-as helyreigazítási statisztikáit is. A bíróságtól kapott adatok szerint a 444, az Index, a választás után bezárt Magyar Nemzet, az RTL Klub és az Átlátszó összesen 14 helyreigazítási pert vesztett el tavaly részben vagy egészben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.