A vadászat nem betegség, hanem állapot, derült ki a Zöld Posztó Pride-on

ÉLET
2019 február 08., 15:26
comments 409

Késbuzik, lódenfetisiszták, csontgombfixáltak, zöld kalapba szarók, mellényrajongók, nemeztangások, posztóban szexelők, terepszínűt álmodók, tapadós térdnadrághoz gyapjú térdzoknit húzók, riadó!

Elkezdődőtt az éves nagy felvonulásotok, a Posztó Pride, más néven a Fehova,  amikor és ahol felvehetitek a normális – na jó, mi az, hogy normális? – szóval az unalmas közemberek szemében bizarrnak ható jelmezeiteket, és megmutathatjátok a világnak, hogy attól még, hogy kizárólag olajzöldben és barnában jártok, melegvérű állatokat öltök tűzfegyverrel és íjjal vagy tépettek darabokra e célra kiképzett kutyákkal, és olyan erős bőrszag leng körül titeket, mint egy komplett 12 részes ülőgarnitúrát, még ugyanolyan jó emberek, anyák, apák, gyermekek és polgárok vagytok, mint a többség.

Mondjuk felesleges volt mindezt elmondani, hiszen a fenti szexuális és szabadidős szubkultúrák büszke tagjai pénteken délelőtt már teljes számban ott mászkáltak, gusztáltak, hömpölyögtek és célra tartottak a Hungexpo legnagyobb kiállítási csarnokában, a Fehova, vagyis a Fegyver, horgászat, vadászat kiállításon. És a jelenlévők nyolcvan százaléka mindezt vadászruhába bújva abszolválta, amitől erősebb posztó- és bőrillat terjengett, minjt az egri vár ostromának legforróbb pillanataiban. 

Érdekesen alakulnak az arányok a Fehován: a magyarországi horgászok száma hiába sokszorosa a vadászokénak, a kiállítás vadászrésze mellett mára egészen eljelentéktelenedett az évről évre zsugorodó pecás szekció, miközben a vadászok óriáspavilonja tényleg majdnem kidurran a láthatóan extázisban lévő tömegtől. Csak tippelni tudok, hogy ennek talán az lehet az oka, hogy mivel a Fehova erősen árusításközpontú esemény és a vadászcuccok átlagosan jóval drágábbak, így a 3300 forintos belépő fajlagosan jobban megéri egy vadásznak.

Hiába azonban az egészen elképesztő fegyver-, kiegészítő-, ruha- és döglöttállat-felhozatal, a hatalmas vadászpavilon egyértelmű sztárja egy csapat gyerekkatona volt.

A 13 és 18 éves kor közötti gyermekkatonák nem valami vérengző afrikai hadurat, hanem azt az Erőszakmentes Generációkért Egyesületet szolgálják, ami Kölyök Kommadó néven 10 éve szervez gyerekeknek nyári katonai tábort. 

A gyerekkatonák látványához tökéletesen passzolt a tábor jelmondata, miszerint

„ALÁZAT, TISZTELET, FEGYELEM
AMIT AZ ISKOLÁBAN NEM TANÍTANAK”

Az afrikai hadurak manapság amúgy valószínűleg nem vérengzéssel, hanem a NER győzteseinek nyújtott szolgáltatásokkal foglalkoznak:

Majdnem ennyire erős látványt nyújtott, hogy a Takarékcsoport a létező legtiltottabb építőanyagból, vagyis elefántcsontból készített hangulatos dekorációt a standjához:

De a legeslegjobb talán mégis a korszellem és a vadászat beteges nászának beteges korcsa, a

A SZÓ ÁTVITT ÉRTELMÉBEN ZÖLD, KÖRNYEZETVÉDŐ, ÓLOMMENTES VADÁSZLŐSZER

volt, ami, kapaszkodj meg a legközelebbi babcsírában, tiszteli a vadat. Jövőre remélem már lesz vegán kézműves verzióban is.

A Fehova egyébként továbbra is tökéletes szórakoztató hétvégi program kisgyerekeseknek. Elképesztő mennyiségben láthatók kitömött állatok 

a legkülönbözőbb élethelyzetekben,

így persze szőnyegformátumban is.

Ezen felül egy másik pavilonban kutyakiállítás is van, így mindenfelé szuper jó simogatható kutyák cirkálnak. Nem beszélve a tök profi vadászsszimulátorhoz, amihez persze jócskán sorba kell állni.

A Fehova horgászrészén egyetlen érdekes, újdonságnak mondható cuccot láttam, egy személyesen is jelenlévő orosz muki által fejlesztett, botra pattintható apró, pár grammos kütyüt, ami mindenféle statisztikákat rögzít horgászat közben, amik között van két tényleg hasznosnak tűnő funkció is:

  • egyetlen gombnyomással eltárolja a fogásaid – sőt ha akarod, a kapásaid – helyét, amit a Google Maps felületén jelenít meg;
  • automatikusan rögzíti a fogáskori hőmérséklet-, szél- és légnyomásadatokat.

A 444 Pszichiátriai Ismertetterjesztésért Különdíját pedig a Magyar Madártani Egyesület nyerte el, a vadászrészen felállított standjuknál ugyanis képtelenség plasztikusabban illusztrámi a Stockholm-szindróma névben ismert kórképet, vagyis azt, amikor az áldozat vonzódni kezd a kínzójához:

A Fehova bónusza, hogy az úri vadászat divatja miatt az ember bármikor belebotolhat egy NER-báróba. Pénteken Mészáros Lőrinc Bayer Zsolttal tolta a vadászbiciklit, de őket én nem láttam, ellentétben Polt legfőbb ügyésszel:

Jó vadászgatást mindekinek, a kiállítás egész hétvégén nyitva lesz!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.