Süli János szerint a paksi késés egyik oka, hogy senki sem számolt azzal, hogy "ennyi időbe fog telni mire az orosz fél újra összeszedi a tervezőgarnitúráját"

Az uniós vizsgálatok elhúzódása miatt 16 hónapot csúszik a paksi bővítés, másrészt "azzal nem számolt senki, hogy ennyi időbe fog telni mire az orosz fél újra összeszedi a tervezőgarnitúráját," mondta a bővítésért felelős tárca nélküli miniszter a HírTV Péntek 9 műsorában. Süli János hozzátette: magyar részről egy olyan erős műszaki csapat dolgozik, hogy csak azt az orosz tervet hajlandóak elfogadni, amit valóban be lehet majd adni engedélyeztetni. 

A késés miatt módosítani kell az orosz-magyar pénzügyi szerződést, mondta. Ezt Varga Mihály intézi, de majd az Országgyűlésnek kell róla szavaznia. Süli elmondása szerint semmilyen mozgástere sincs a magyar kormánynak,

ugyanazzal a magas kamattal és a korábban bevállalt készenléti díjjal kell számolni,

csak a határidőket írják át. Arról, hogy pénteken jogerősen is úgy ítélt a bíróság, hogy néhány üzleti titkot leszámítva nyilvánosságra kell hozni a bővítésről szóló magyar-orosz megállapodást, azt mondta, hogy 

"amint jogerőssé válik az ítélet, értelemszerűen meg fogjuk tenni azokat a lépéseket, amelyeket a bíróság dönt. Mi tiszteletbe fogjuk tartani, és amit előírnak, azt mi közzé tesszük. Hiszen a szándékunk is ez volt már másfél éve, azt ígértük. Nincsenek egyébként titkaink, de egy ilyen bonyolult beruházásnál lehet üzleti kára, ha mi mindent ész nélkül közlünk.” 

Szerinte eddig is az orosz fél akarata volt a titkolózás. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.