A londoni állatkert új szumátrai tigrise megölte tigristársát

A veszélyeztetett fajnak számító szumátrai tigris egy egyedét gyilkolták meg a londoni állatkertben. Az elkövető az állatkert egy másik tigrislakója volt. 

Az Asim névre keresztelt hímet egy dán szafari parkból költöztették át Nagy-Britanniába tíz nappal ezelőtt, és az állatkert vezetői abban bíztak, hogy az állat tökéletes nemző párja lesz a hely régi lakójának, Melatinak. 

Egy szumátriai tigris a londoni állatkertben, 2015-benFotó: JUSTIN TALLIS/AFP

A két tigris napokig külön kifutóban volt, hogy az új állat megszokja a környezetét, majd bemutatták egymásnak őket. A dolgok nagyon gyorsan elfajultak, a két állat egymásnak esett, és Melati meghalt.

Az állatkert közleménye szerint nagyon gyorsan szétválasztották a két tigrist, de hiába, a 10 éves Melatin már ez sem segített. Mint írták, az állatkert dolgozói összetört szívvel figyelték a történteket. 

A hétéves Asimot egy európai pároztatási program keretében hozták Londonba, és a felvezető kampány nem sült el a legjobban. Abban ugyanis arról írtak, hogy Asim egy jóképű, magabiztos macska, akiről tudni, hogy nagyon gyengéd az életében jelenlévő hölgyekkel szemben, ezért remélik, tökéletes párja lesz a gyönyörű Melatinak. 

A park korábbi hímjét, Jae Jae-t január végén költöztették el Franciaországba. Előtte összesen hét kölyke volt, mind Melatitól. 

A szumátrai tigris mára különösen veszélyeztetett fajnak számít, az illegális vadászatok és a természetes élőhelyük visszaszorítása miatt. A hetvenes években becslések szerint ezer példány élhetett szabadon, míg ma ezt a számot háromszázra teszik. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.