A londoni állatkert új szumátrai tigrise megölte tigristársát

ÁLLAT
2019 február 09., 06:43
comments 218

A veszélyeztetett fajnak számító szumátrai tigris egy egyedét gyilkolták meg a londoni állatkertben. Az elkövető az állatkert egy másik tigrislakója volt. 

Az Asim névre keresztelt hímet egy dán szafari parkból költöztették át Nagy-Britanniába tíz nappal ezelőtt, és az állatkert vezetői abban bíztak, hogy az állat tökéletes nemző párja lesz a hely régi lakójának, Melatinak. 

photo_camera Egy szumátriai tigris a londoni állatkertben, 2015-ben Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

A két tigris napokig külön kifutóban volt, hogy az új állat megszokja a környezetét, majd bemutatták egymásnak őket. A dolgok nagyon gyorsan elfajultak, a két állat egymásnak esett, és Melati meghalt.

Az állatkert közleménye szerint nagyon gyorsan szétválasztották a két tigrist, de hiába, a 10 éves Melatin már ez sem segített. Mint írták, az állatkert dolgozói összetört szívvel figyelték a történteket. 

A hétéves Asimot egy európai pároztatási program keretében hozták Londonba, és a felvezető kampány nem sült el a legjobban. Abban ugyanis arról írtak, hogy Asim egy jóképű, magabiztos macska, akiről tudni, hogy nagyon gyengéd az életében jelenlévő hölgyekkel szemben, ezért remélik, tökéletes párja lesz a gyönyörű Melatinak. 

A park korábbi hímjét, Jae Jae-t január végén költöztették el Franciaországba. Előtte összesen hét kölyke volt, mind Melatitól. 

A szumátrai tigris mára különösen veszélyeztetett fajnak számít, az illegális vadászatok és a természetes élőhelyük visszaszorítása miatt. A hetvenes években becslések szerint ezer példány élhetett szabadon, míg ma ezt a számot háromszázra teszik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.