Jó, ha láthatom is, ahogy épül Magyarország - mondta Orbán, és átadta Mészáros Lőrincék új gabonafeldolgozóját

politika
2019 február 11., 10:02
comments 171

A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Viresol Kft. hétfőn átadott visontai búzakeményítő üzemét, amellyel - mondta - egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban.

"Jó, ha nem csak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország" - fogalmazott a kormányfő a Heves megyei településen.

A Viresol Kft.-ről érdemes tudni, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. A napi.hu szerint a Viresol 51 százalékos üzletrészét tavaly szeptemberben apportálták a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opusba. Orbán pedig nem kispályázik, még a Facebookján is megtolta délelőtt a céget.

Orbán az átadón hangsúlyozta, a visontai üzem évi 250 ezer tonna magyarországi GMO-mentes búzát fog feldolgozni világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. Ezzel a mennyiséggel, egy jó termésű évben, a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel - mutatott rá Orbán Viktor, célul tűzve, hogy minél kevesebb búza hagyja el alapanyagként Magyarországot. (via MTI, Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.