A Médiatanács szerint Nagy Blankára sértő lehetett, ahogy Bayer Zsolt őt gyalázta, de ezért nem rónak ki büntetést az Echo TV-re

A hvg.hu ír arról, hogy a Médiatanács nem bünteti meg az Echo Tv-t azért az adásért, amikor Bayer Zsolt gyalázni kezdett egy 18 éves gimnazista lányt, Nagy Blankát, amiért a lány hevesen szólalt felszólalt egy ellenzéki tüntetésen. 

A Médiatanács állampolgári bejelentés után indított vizsgálatot, mivel voltak, akik kifogásolták, hogy a fideszes Echo-n futó Bayer-showban január 13-án Bayer arról beszélt, hogy Nagy Blanka még csak 18, és már egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli. 

Mint a lap írja, a Médiatanács szerint a bejelentésekben vitatott tartalom egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely önmagában – bár az valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve – alkalmatlan arra, hogy a magánérdek sérelmén túlmutató, a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető. 

Kitértek arra is, hogy a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott.