Sztrájkra készülnek a paksi atomerőmű fegyveres biztonsági őrei

gazdaság
2019 február 22., 16:20
comments 115

Hiába keresték meg Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, segítségkérésükre nem kaptak választ a paksi atomerőmű fegyveres biztonsági őrei. A Hvg beszámolója szerint az őrök az ellen tiltakoznak, hogy az MVM kiszervezi őket egy külső cégbe, ahol a foglalkoztatási körülmények és a munkáltatói juttatások is jóval kedvezőtlenebbek lesznek, mint eddig. Ők nem biztonsági őrök, figyelmeztettek, hanem azok, akik ellátják a nukleáris létesítmény védelmét.

A paksi atomerőmű két szakszervezete, a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete és a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete bejelentette:

sztrájkbizottságot alakítottak, és ha március 22-ig nem sikerül megállapodni az MVM-mel, az őrök sztrájkba lépnek.

Természetesen ez nem jelentené azt, hogy őrizet nélkül marad a létesítmény, teszik hozzá a szakszervezetek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.