Drogfüggő papagájok dézsmálják a mákot, az indiai földművesek éjjel-nappal járőröznek

Madhja Prades államban kezd elfajulni a papagájhelyzet. Egyes indiai földművesek már a megélhetésüket féltik, és hatósági beavatkozást sürgetnek, egyelőre hiába. Addig is kénytelenek maguk járőrözni a mákföldek körül, sokan éjjel-nappal, ugyanis

ópiumfüggő papagájok csapatostul dézsmálják a termést, akár naponta 30-40-szer is.

„Próbáltunk zajt csapni, még petárdákat is bevetettünk, de semmi sem segít” - panaszkodott egy földműves. Más hálót feszít az egész mákföld fölé, de ez sem tartja vissza a bezsongott madarakat. Videófelvételek tanúsítják, hogy a papagájok nem csak kieszik a magokat, hanem sokszor az egész gumót letépik, és elrepülnek vele.

A probléma nem új, korábban más tartományokból is jelentettek hasonlót. Akkor azt is megfigyelték, hogy a bekészült papagájok bizonytalanul mozognak, nekirepülnek a fának, vagy egyszerűen kifekszenek a mezőre flesselni. (Vice) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.