Manfred Weber várható útvonalán már takarítják a Juncker-plakátokat

POLITIKA
2019 március 12., 06:42
comments 484

Kedden érkezik Magyarországra Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje a közelgő EP-választásokon. Weber a Fidesz Néppárton belüli sorsáról egyeztetne Orbán Viktorral azután, hogy a szervezet elég tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását. Weber ezután fogalmazta meg elvárásait, amelyek teljesülését a Fidesz maradásának feltételéül szabta. Ezek egyike a kormány EU- és Soros-ellenes kampányának felfüggesztése volt, amire Orbánék ígéretet is tettek.

A Néppárt több tagpártja ugyanis visszatetszőnek találta, hogy a magyar kormány EU-ellenes kampányában Soros György mellett egy néppárti politikust, az Európai Bizottság luxemburgi elnökét, Jean-Claude Junckert is támadta. Nemrég még a ferihegyi reptérről a városba vezető gyorsforgalmi utat is ilyen plakátok övezték.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Géza

Most viszont már nem. Olvasónk, Géza kedd hajnalban arra járt, ő fényképezte le, hogy mára gondos kezek bugyikék fedőréteggel takarták le a kifogásolt plakátokat Weber várható útvonalán.

Mivel ezekkel a plakátokkal bőven megszórták az országot, vidéki olvasóinkhoz fordulnék: Önök mit tapasztalnak, ott is eltüntették már a plakátokat, vagy a kormány egyelőre csak a fontos vendég útvonalán takarított csak?

UPDATE 8:52: Máris jelentkezett egy szegedi olvasónk, Petra. Beszámolója alapján arra következtetek, hogy Weber úr Szegedet nem fogja felkeresni, ott legalábbis Petra beszámolója szerint még vígan hirdetik a plakátok, hogy jogunkban van megtudni, mit tervez Soros és Juncker. Petra, köszönjük a beszámolót!

A Hajdú-Bihari Napló 2019. március 12-i számába még jutott a Soros-Juncker-plakátból.
photo_camera A Hajdú-Bihari Napló 2019. március 12-i számába még jutott a Soros-Juncker-plakátból. Fotó: Olvasónk, László

UPDATE2 9:48: Jaj, de nagyon remélem, hogy Weber úr nem olvas vidéki magyar napilapokat, mert ha igen, akkor sajnos szembesülnie kell azzal is, hogy bár a ferihegyi gyorsforgalmi útról ugyan eltávolították a plakátokat, a Hajdú-Bihari Napló március 12-i számába azért még jutott belőle egy egész oldalnyi. A képért hálás köszönet debreceni olvasónknak, Lászlónak!

UPDATE3 10:38: Olvasónk, Pupák tapasztalatai szerint még a fővárosiaknak sem kell elsiratniuk a kormány Juncker-ellenes agitációját, legalábbis az Illatos úton, amit épp ésszel nemhogy Manfred Weber, de az ég világon senki sem keresne fel jószántából, még mindig ott virítanak a plakátok:

Manfred Weber EPP-elnök magyarországi látogatásán eltakarították az útjából a általa is kifogásolt Soros- és Juncker-ellenes plakátokat 2019 tavaszán.
photo_camera Hiába jött Manfred Weber, csak az útjából, nem az országból takarították el az általa is kifogásolt Soros-Juncker plakátokat. Fotó: Olvasónk, Pupák

Egy névtelenséget kérő olvasónk szerint amúgy a kormány meglehetősen óvatlan volt, mert nem csupán az Illatos úton, de még a Kőbánya-Kispest metróállomáson is kint felejtették a plakátot, pedig azt egy élesebb szemű ember akár még a gyorsforgalmi útról is kiszúrhatja:

Manfred Weber ezt a Kőbánya-Kispest vasútállomáson kihelyezett plakátot akár ki is szúrhatta a reptérről a városba tartó útján.
photo_camera Manfred Weber ezt a Kőbánya-Kispest vasútállomáson kihelyezett plakátot akár ki is szúrhatta a reptérről a városba tartó útján. Fotó: Olvasónk

Egy veszprémi olvasónk, Gergő tapasztalatai szerint pedig vidéken szerencsére még mindig mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel, legalábbis ingázóként, a 8-as úton ingázva ő maga még ma is értesülhetett róla. Nincs tudomásunk arról, hogy Manfred Weber Veszprémbe is ellátogatna, kár is lett volna háborgatni a plakátokat. Nikolett pedig Heves megyéből jelentette, hogy Hajdú-Bihar megyei honfitársaihoz hasonlóan ő is a megyei napilapból kapta meg a napi rendes Juncker-adagját:

A Heves Megyei Hírlap 2019. március 12-i számába még jutott Junckeres hirdetés. Csak aztán nehogy Manfred Weber kezébe kerüljön egy lapszám!
photo_camera A Heves Megyei Hírlap 2019. március 12-i számába még jutott Junckeres hirdetés. Csak aztán nehogy Manfred Weber kezébe kerüljön egy lapszám! Fotó: Olvasónk, Nikolett

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.