Háborognak az óbudai potyázók, a Stop Shop fizetőssé tette a parkolóját

belföld
2019 március 14., 14:36
comments 538

"Ma elesett Óbuda utolsó bástyája, ahol még ingyen lehetett parkolni, pár órára az autót letenni. (..) pár hete az Eurocenter lépte meg ugyanezt, de ők legalább bejelentették. (...) Ma reggel sorban állást, dugót, értetlenkedést, komoly logisztikai feladványt okozott a meglepett autósoknak. Ha megtudtok valamit kérlek írjátok meg, sokakat érint :)"

- írta olvasónk, Kata.

Utánaérdeklődtem.

Mióta Óbuda teljes belső részét fizetőssé tették, a környéken gyakorlatilag csak néhány áruház és üzletközpont parkolója maradt meg olyan területként, ahol órákon, akár egy egész munkanapon át legálisan lehet ingyen parkolni. Az utóbbi időkre ez a Praktikert, az Eurocentert és a Stop Shopot jelentette. A két előbbi már fizetőssé tette a parkolást, őket követte most a Stop Shop. Az üzletközpontok ugyanis érthető módon szenvedtek attól, hogy hiába van nagy parkolójuk, a vevőik nem mindig férnek be oda kényelmesen.

Tudomásunk szerint a Stop Shopot is az motiválta a váltásban, hogy a kerületben dolgozók P + R parkolónak használták a parkolóját. Az itt tartózkodást egyébként nem tették teljesen fizetőssé: az első másfél óra ingyenes - ezt olyan alapon állapították meg, hogy a vevőik átlagosan 37 percet tartózkodnak náluk - utána pedig óránként 300 forint a tarifa. Ez nagyjából a környéken alkalmazott két tarifa - 350 és 265 forint - átlaga. A szomszédos Eurocenter más iskolát követett a napokban: itt 3 óra ingyenes, utána viszont 700 forint egy óra. A Praktikernél ezzel szemben csak az első óra ingyenes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.