Megölte hároméves gyerekét egy brit nő, mert azt gondolta, jobb lesz neki a mennyben

külföld
2019 március 15., 14:05
comments 157

Bíróság elé állt a brit Claire Colebourn, aki 3 éves, Bethan nevű lányát vízbe fojtotta. Bár tagadta bűnösségét, emberölés vádjában a bíróság bűnösnek találta, ügyében hétfőn hirdetnek ítéletet. Az egykori biológiatanár azzal magyarázta tettét, hogy meg akarta akadályozni, hogy a gyerek találkozzon az apjával, azaz az ő volt férjével. Úgy vélte, a kislány még a mennyországban is nagyobb biztonságban lesz, mint apja társaságában. A 36 éves nő - tévesen - azzal is vádolta volt férjét, hogy viszonya volt egyik alkalmazottjával.

Claire Colebourn
photo_camera Claire Colebourn Fotó: Hampshire Police

Colebourn a gyilkosságot 2017 októberében, Fordingbridge-i házukban követte el. A tanúk padján azt mondta, volt férje érzelmileg bántalmazta, és őt és közös lányukat „nem hagyta békén”. A gyilkosság előtt a nő interneten keresett rá, hogyan kell vízbe fojtani valakit. Bethan holttestét másnap, az ágy alatt találták meg, a haja még vizes volt.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.