Szájer Józsefet kifütyülték a néppárti társai

eu
2019 március 15., 08:02
comments 706

Információink szerint határozottan Fidesz-ellenes hangulat határozta meg az Európai Néppárt (EPP) szerdai frakcióülését.

Több, egymástól független beszámoló szerint számos képviselő kifütyülte Szájer Józsefet, aki a Fidesz-delegáció vezetője.

Az incidens után Szájer felhívta Orbán Viktort, hogy jelezze, szerinte nagyon aggasztó a helyzet. Megfontolásra ajánlotta információink szerint azt is, hogy a Fidesz lépjen ki a néppártból, még a kizárásról döntő 20-i szavazás előtt.
Mint arról korábban beszámoltunk, sok jel utalt arra, hogy Manfred Weber és a német politika meg akarja menteni a helyzetet. Úgy tudjuk, hogy a berlini és a müncheni pártközpontok továbbra is a helyzet kölcsönösen hasznos megoldását akarják, de a néppárt számos tagszervezete egyre határozottabban követeli a Fidesz kizárását. A Népszava információi szerint kizárás vagy felfüggesztés jöhet csak, ennél enyhébb retorzió nem valószínű.

Friss: Szájer József az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy minden pont fordítva történt. Nem kifütyülték, hanem megtapsolták, és a miniszterelnököt arra biztatta, hogy maradjon a Fidesz a néppártban. Szerettük volna, ha erről nyilatkozik a 444-nek is, de egyéb elfoglaltságaira hivatkozva visszautasította megkeresésünket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.