A Takarékbank megvenné a Budapest Bankot

gazdaság
2019 március 19., 20:42
comments 127

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank (BB) privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz, álláspontja szerint minden lehetőséget meg kell vizsgálni.

A bankvezér erről kedden, az Inforádió Aréna című műsorában beszélt.

Vida József emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak.

Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat - számolt be az MTI.

A Budapest Bankot 2015-ben vette meg a magyar kormány 700 millió dollárért, januárban, mikor döntöttek a bank privatizációjáról, azt mondták, ezt a pénzt szeretnék visszakapni a pénzintézetért. A vevő minden bizonnyal valamilyen magyar szereplő lesz, Orbán Viktor ugyanis sokszor kijelentette már, hogy szerinte magyar kézben kell tartani a hazai bankrendszer nagyobb részét.

Vida József egyébként Mészáros Lőrinchez is közel áll, helye van Mészáros tőzsdei cégének igazgatóságában is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.