Trócsányi kommunikációs tanácsadója lett a volt MTI-vezető

politika
2019 március 27., 06:36
Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és az MTVA főtanácsadója 2018-ban.
photo_camera Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és az MTVA főtanácsadója Fotó: kanizsatv / youtube

Novemberben írtunk arról, hogy megszűnt az MTI volt vezérigazgatója, Belénessy Csaba köztévés tanácsadói szerződése. Már akkor is érezni lehetett, szó sincs arról, hogy a veterán médiafigura kiesne a rendszerből, ez be is bizonyosodott azóta:

Belénessy kommunikációs tanácsadó lett Trócsányi László igazságügy-miniszter mellett, aki a Fidesz EP-listájának vezetője, és EU-biztos lenne belőle.

Nem ez az egyetlen feladata: az önkormányzati választáson a Fidesz számára kiemelten fontos Szegeden szervez médiacsapatot, erről a Magyar Narancs írt bővebben.

Korábban Belénessy irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, és volt vezető a Magyar Rádióban és a Duna Televízióban is. Alapító-főszerkesztője az azóta megszűnt Lánchíd rádiónak. Az MTI főszerkesztőjeként vonult nyugdíjba, aztán tanácsadói szerződésekkel tért vissza.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.