Lemondott a Német Labdarúgó Szövetség elnöke, miután kiderült, hogy luxus ajándékot fogadott el

futball
2019 április 02., 14:35
comments 56

Lemondott Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.  Az 57 éves sportvezető kedden jelentette be döntését, miután a napokban a Spiegel kiderítette, hogy Grindel a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben.

Ráadásul egy drága karórát is elfogadott születésnapjára Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől, ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1,9 millió forint) becsülte az óra értékét. A botrányok kirobbanása után a szövetség vezetősége nem állt ki mellette.

photo_camera Fotó: BORIS ROESSLER/dpa Picture-Alliance/AFP

Sokan felrótták neki azt is, hogy rosszul kezelte Mesut Özil válogatottból való távozását, valamint hogy Joachim Löw szövetségi kapitány vezetési stílusát is kritizálta.

A DFB kedden közölte, hogy átmenetileg Rainer Koch alelnök és Reinhard Rauball ligaelnök vette át a szövetség irányítását. A 2016 áprilisában hivatalba lépett Grindel volt a 12. - egyben legrövidebb ideig irányító - elnök az 1900-ban alapított DFB élén. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.