Kifúrta a Fidesz a néppárti vizsgálóbizottságból Dzurindát, mert szlovák

Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering mellett a negyedik lett volna az Európai Néppárt magyarországi helyzetet vizsgáló Bölcsek Tanácsában, de a Fidesz megfúrta, árulta el Mikulas Dzurinda a Dennik'N-nek adott interjújában. A néppárt Wilfried Martens nevét viselő háttérintézetét igazgató volt szlovák kormányfő szerint a magyar kormánypárt azzal az indokkal túrta ki, hogy

a Bölcsek Tanácsában nem akarnak szlovákot. 

Hozzátette: nem konkrétat a személyét nem látták megfelelőnek, hanem bárkiét, aki Szlovákia állampolgára. A magyar jogállamiság helyzete szerinte nehéz kérdés, hiszen a Fideszt a magyarok többsége választotta többször is alkotmányozó többséggel az ország élére, majd hatalomra jutva kisajátította a médiát, a politikai teret. Meciar idejéhez hasonlította a mostani Magyarországot, nagyon komor és lesújtó beszámolókat hallott.  

A néppárti döntéssel, hogy felfüggesztették a Fideszt, egyetért, maga is így szavazott volna, mondta. Egyet látni kell, tette hozzá, minden ennél erősebb szankcióval csak végleg elvesztették volna a magyar kormánypártot. Szerinte 

Orbán okosan és jól harcolt, maradni akart. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.