Orbán szerint a muszlim emberek civilizációs válságot okoztak Európában, „a Kelet Nyugatra jött”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete piliscsabai épületének keddi avatóján mondott ünnepi beszédében jelentette ki a miniszterelnök, hogy szerinte

„az Európát érintő migrációs válság valójában civilizációs válsággá szélesedett, a Kelet Nyugatra jött.” 

Orbán Viktor kijelentette: „az iszlám kultúra új területeket foglal magának, egyre nagyobb számban telepednek le muszlimok Nyugat-Európa városaiban, méghozzá önálló tömbökben. Így mára az orientalisztika tudományának földrajzi értelemben vett kutatási területe sem határolható egyszerűen körbe: ma már nemcsak azt kell kutatni, mi zajlik tőlünk keletre, hanem azt is vizsgálni kell, mi történik tőlünk nyugatra.”

„Európa politikai illúzióba ringatja magát, amikor azt gondolja, hogy az iszlám világából jött emberekkel együtt nem kapja meg azokat a törvényeket, szokásokat és konfliktusokat is, amelyek e kultúrán belül hosszú évszázadok óta léteznek,”

tette hozzá.

Emlékezetes: pár éve, 2015-ben még egészen máshogy beszélt. Az egyiptomi elnök budapesti látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón kijelentette:

„Európában sok helyen félnek az iszlámtól, és ellenségesen néznek rá, de Magyarország nem ilyen hely. Az iszlám a világ nagy lelki és szellemi alkotása, amiről csak a tisztelet hangján lehet beszélni.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.