Vasárnap este tarják az Élet Menetét Budapesten

2019 április 14., vasárnap 17:23
142

16. alkalommal tartják meg az Élet Menete nevű rendezvényt Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező tömeg a Március 15. térről halad a Cipők a Rakparton emlékműig, a Parlament közeléig.

Az idei év Jane Haining emlékezetéről is szól - a skót misszionáriusnő magyarországi zsidó gyerekeket bújtatott, és Auschwitzban végeztek vele. Felszólal az eseményen a brit kormány skót ügyekért felelős minisztere, és a brit nagykövet is ezért.

Az Élet Menete 2019-ben Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A felvonuláson fáklyát gyújt Keleti Ágnes, ötszörös olimpiai bajnok tornász, aki 98 éves az idén, és a holokauszt egyik hazai túlélője.

A magyarországi Élet Menetét a holokauszt emléknaphoz legközelebb eső hétvégén tartják. Az emléknap április 16-án van, mert 1944-ben ezen a napon kezdték a magyarországi zsidókat gettókba zárni, elsőként Kárpátalján.  

A rendezvény után a rakparton levetítik a Nicky gyermekei című filmet, ami Nicholas Wintonról szól, aki 669 zsidó gyerek életét mentette meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt