Egy elhagyatott faluba száműzték az orosz papot, mert szépségkirálynő lett a felesége

külföld
2019 április 15., 12:59
comments 140

Egy ortodox papot Oroszország Ural régiójában egy elhagyatott faluba száműztek büntetésként, miután a felesége részt vett egy helyi szépségversenyen nagyböjt idején.

Okszana Zotova, aki egy szépségszalont vezet Magnyitogorszkban, meg is nyerte a  Miss Érzékiség-díjat a versenyen, és a kritikák kereszttüzébe került, miután egy anonim kommentelő leleplezte, hogy egy pap felesége.

Szergej Zotov papot erre azonnal elbocsátották a magnyitogorszki Krisztus mennybemenetelének székesegyházából, és a 65 km-re lévő, 4000 fős Fersampenuazba küldték szolgálni. (A falut a Napóleon ellen 1814-ben, a Fère-Champenoise-nál harcoló kozákok tiszteletére nevezték el így.)

Feodor Saprykin főpap, az egyházmegye bíróságának elnöke azt mondta, „nagy bűn, amikor egy pap felesége közszemlére teszi magát”, és Zotovot nem rehabilitálják, amíg a felesége bűnbánást nem tanúsít.

A tarcali Áldó Krisztus szobor 2015-ben
photo_camera A tarcali Áldó Krisztus szobor 2015-ben

A nő korábban azzal húzta ki a gyufát, hogy fürdőruhás képet posztolt magáról, majd gyorsan törölte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.