Judith Sargentinit meglepte, hogy miután kitessékelték a külügyminisztériumból, a kormánymédia már felsorakozott a bejáratnál

politika
2019 április 16., 04:17
comments 147

A holland EP-képviselő a Sargentini-jelentés elfogadásáról készüld dokumentumfilmben mesélt arról, milyen tapasztalatai voltak, amikor a magyar külügyminisztériumban Magyar Levente államtitkár fogadta. 

Elmondta, hogy egy óra után kitessékelték, de valamiért egy másik kijáraton át vezették ki, mint ahol bement. Az utcán pedig már 7-8 stáb várt rá felsorakozva, amiről előtte senki nem szólt. 

Mindannyian azt kérdezték tőlem, miért utálom Magyarországot. Eközben pedig a minisztériumban az államtitkár már egy sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, mennyire naiv voltam, milyen hülye kérdéseket tettem fel és mennyire nincs fogalmam a magyar történelemről. Este pedig már minden Híradóban benne voltam” - emlékezett vissza Judith Sargentini. Hozzátette, hogy a tévék többsége persze azt közvetítette, amit a kormány akart.  

link Forrás

Elmondta azt is, hogy a jelentés megszavazásáról szóló vita előtt kezet akart fogni Orbán Viktorral, mert szerinte egy igazi vitának ez az alapja, csakhogy a magyar miniszterelnök késve érkezett, amikor már elkezdte a beszédét. Amikor Orbán végül helyt foglalt, újrakezdte a beszédét. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.