Polt Péter azt se tudja, mi az a magas szintű korrupció

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Polt Péter mindannyiunk legnagyobb szerencsétlenségére képtelen magától értelmezni, hogy mit érthet az Európai Bizottság "magas szintű korrupció" alatt, amikor országjelentésében ennek kockázataira hívja fel a figyelmet. Magyarország Legfőbb Ügyésze erről a szellemi kihívásról Gurmai Zita szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában tájékoztatta a széles publikumot.

Mint írta, a "magas szintű korrupció" fogalma "definiálatlan", "ilyen egzakt büntetőjogi kategória" nem létezik. Így számára értelmezhetetlen, hogy ezzel szemben várnak el rendszerszintű intézkedéseket.

Polt válaszából ugyanakkor kiderül, hogy valami fogalma csak van arról, hogy mégis mi az anyám kínját jelenthet az, hogy "magas szintű". Legalábbiv válaszában a Mengyi Roland országgyűlési képviselő elleni vádemeléssel büszkélkedik, meg azzal, hogy egy járási hivatal vezetőjével szemben is indítottak eljárást. De hogy tényleg lehet némi zavar a fejében, azt jelzi, hogy a "magas szintű" korrupció elleni fellépés példájának tartja azt az esetet is, amikor egy magát államtitkárnak kiadó személyt akart valaki megvesztegetni. (Via Magyar Hírlap)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.