Floridában letartóztattak két 14 éves kamaszlányt, akik kilenc társuk kivégzését tervezték el

külföld
2019 április 20., 12:59
comments 110

Őrizetbe vették a floridai Avon Park Middle School két, egyaránt 14 éves diákját, akik a gyanú szerint összesen kilenc ember - kilenc kamasz diák - megölésére készítettek részletes tervet. 

link Forrás

Azzal buktak le, hogy egyik tanáruk megtalálta a két lány füzetét, amiben részletesen írtak arról, hogyan fogják kivégezni áldozataikat. Lejegyezték, hogyan jutnak majd fegyverhez, hol és miként hajtják végre a gyilkosságokat, sőt arról is, hogyan mozgatják majd a holttesteket, és miként szabadulnak meg tőlük. 

A két diákot szerdán őrizetbe vették. Gyilkosság és emberrablás kísérleteivel gyanúsítják őket. 

Az amerikai lapok szerint a lányok hisztérikusan reagáltak, amikor nem találták közös, titkos naplójukat, amit a tanár megkaparintott. Egyikük állítólag azzal hesegette el a problémát, hogy ha a tanárok meg is találják a füzetet, majd azt monda, hogy csak hülyéskedett. A naplóra a titkos, „magánügy”, „ne nyisd ki”, illetve az alighanem a dátumra utaló „project 11/9” feliratot írták. 

A feljegyzésekben az NBC szerint nevek és részletes tervek egyaránt szerepeltek. A bizonyítékok eltüntetésére és a testek eltemetésére is készültek, sőt már arra vonatkozóan is voltak elképzeléseik, hogy milyen ruhában, milyen megjelenéssel hajtsák végre a gyilkosságokat úgy, hogy minél alacsonyabb legyen a lebukás veszélye. Felírták például, hogy nem lehet hosszú a körmük a gyilkosságok idején, és a hajukat sem fedhetik fel. 

A helyi rendőrség szóvivője kiemelte, nincs túl nagy jelentősége annak, hogy vajon mennyire gondolták komolyan a tervüket a lányok, a hatóságoknak az ilyen ügyeket egyforma szigorral kell kezelniük. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.