Trump embargóval fenyegeti Kubát, amiért beavatkozik Venezuelában

Több 444 videó?
Szeretném

Az amerikai elnök a Twitteren fenyegette meg Kubát, hogy ha nem állít le minden katonai és egyéb akciót Venezuelában, akkor teljes embargót és a legszigorúbb szankciókat alkalmazza a kommunista országgal szemben. Ugyanakkor reméli, hogy minden kubai katona békében hazatér.

Raúl Castro kubai vezető még a hónap elején ígérte meg, hogy nem hagyják cserben Nicolas Maduro elnököt, akkor sem, ha az amerikaiak szankciókkal fenyegetőznek. Ugyanakkor tagadták, hogy a kubai biztonsági erők segítenék a venezuelai elnököt. 

Korábban az amerikai külügyminiszter a Twitteren közölte, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja Juan Guaidó venezuelai ellenzék vezető felhívását a hadsereg átállására Nicolás Maduro elnök rendszere ellen. Ugyanis Guaidó kedden kitett egy videót az internetre, amin utcára hívta híveit, és azt mondja, megkezdi Maduro elnök leváltását célzó műveletének utolsó részét. A videóban azt kéri a hadseregtől is, hogy álljanak mellé, de nem világos, mekkora támogatást kap a katonaságtól. A videón ugyanakkor katonák között beszél, tehát valószínűleg vannak már most olyan katonák, akik támogatják. (Guardian)