Jeruzsálemről nevezték el azt a helyes kis parkot a Lánchíd budai hídfőjénél

Budapest
2019 május 05., 15:31
comments 144
photo_camera Fotó: Facebook/Izrael Magyarországon

Jeruzsálem parknak nevezték el a képen a villamos mögött látható kellemes zöldfelületet a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet.

A vasárnapi névadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik. Hozzátette: a„"baráti közeledés gesztusa az is”, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el „a zsidó állam ősi fővárosáról”. 

Tarlós István, Cipi Hotoveli és Heisler András a Jeruzsálem park névadó ünnepségén
photo_camera Tarlós István, Cipi Hotoveli és Heisler András a Jeruzsálem park névadó ünnepségén Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában. Megjegyezte, hogy 

ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy „a magyar követség Jeruzsálembe költözzön”. 

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kiemelte: a névadó ünnepség nemcsak a zsidó közösség tagjainak fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.