Az MTI véletlenül leírta, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fideszt, aztán gyorsan kijavították

Média
2019 május 07., 13:05
comments 115

Március 20-án Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a Twitteren közölte: 190 igen, 3 ellenszavazat mellett megszavazták, hogy felfüggesztik a Fideszt. Ezt a világ fideszes médián kívüli része el is fogadta és elkezdte értelmezni. 

A Fidesz azonban a szavazás előtt kijelentette, hogy ha felfüggesztik a tagságát, akkor kilép, viszont nem lépett ki - úgyhogy azóta a nyilvánvaló tények ellenére a kormánypártiak kénytelenek azt kommunikálni, hogy nem függesztették fel őket.

A valóság tagadásában a közmédia is aktívan kiveszi a részét, de kedd délelőtt porszem került a gépezetbe: 

az MTI leírta, hogy az EPP felfüggesztette a Fideszt.

Három órával később érkezett a javított verzió, amelyben már pártpolitikailag korrekt módon arról írnak, hogy a felfüggesztés nem a Néppárt tagjainak döntése, hanem a Fidesszel közös megegyezés, illetve hozzáteszik Orbán Viktor sajátos értelmezését, miszerint a Fidesz magától függesztette fel a tagságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.