Az utolsó simítások végzése közben drágult 500 millió forinttal a kaposvári uszoda

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az Index ír arról, hogy az az uniós közbeszerzési értesítő keddi hirdetménye szerint az új kaposvári versenyuszoda építésének utolsó szakaszában jelentős pluszköltségek merültek fel: a március végén aláírt szerződésmódosítás nettó 496 millió forintnyi többletköltséget tartalmazott. 

Azaz az eredetileg 4,4 milliárd forintért épülő kaposvári versenyuszoda 4,95 milliárd forintból épült fel. A módosítás szerint olyan 'előre nem látható' változtatások okozták az emelkedést, mint például a megfelelő fűtés és szellőzés biztosítása, vagy a beléptetőrendszer összehangolása az informatikai hálózattal. Ezen kívül a lap cikke szerint kellett még további költség a kút vizének vas- és mangántalanítására, illetve további eszközökre, tároló-bővítésre, valamint a nézőtér berendezéseire.

Külön érdekessége az ügynek, hogy a szerződést március 29-én írták alá a többletköltségekről, de mint az Index cikkéből kiderül, a Magyar Úszó Szövetség honlapjának március 6-i, helyszíni beszámolójában azt írták, hogy "a kivitelező cég az utolsó simításokat végzi" az átadás előtt álló épületen. 

A cikk kitér arra is, hogy az uszoda építője a Magyar Építő és a FÉSZ konzorciuma, és mindkét cég kapcsolatba hozható Tiborcz István közbeszerzéseken sikeres üzlettársával, Paár Attilával.