Hét rézsikló vert tanyát egy Budapest környéki nagyáruház vízórájában

Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) egy Budapest környéki nagyáruházból kapott riasztást, hogy a leolvasást végző ember nagy rémületére a vízóra aknájában több siklót találtak. Facebook-oldalukon azt írják, a 3-4 méter mélységű aknában 7 példányt gyűjtött be a helyszínre érkező természetvédelmi őr (a legkisebb 15, a legnagyobb 60 cm hosszú volt). Az állatokat később a Fóti-Somlyón engedték szabadon.

A rézsikló, mint írják – a többi hüllőfajjal együtt – védett hazánkban. Sajnálatos módon nagyon hasonlít a viperákra, így sokszor indokolatlan félelmet vált ki az emberekből. A Nemzeti Park azt kéri, hasonló esetekben ne lépjünk fel agresszívan az állattal szemben, hanem értesítsük az illetékes szakembereket.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.