Trump az abortuszt tenné a 2020-as kampány központi témájává

külföld
2019 május 19., 06:57

Donald Trump minden jel szerint a 2020-as választási kampánya egyik fő témájává szeretné tenni az abortusz ügyét. Az amerikai elnök szombat este tweetek sorát posztolta a témában. Ezekben azt is egyértelművé tette, hogy szemben azokkal a radikális szigorításokkal, amilyeneket például Alabamában fogadtak el, ahol az új törvények szerint még a vérfertőzés és a nemi erőszak áldozatai se vetethetik el magzatukat, ő maga a nemi erőszak és vérfertőzés áldozatainak meghagyná a választás jogát.

De posztjaiban azért inkább azt hangsúlyozta, hogy elnöksége alatt mennyi konzervatív, az abortusz jogát ellenzők megfogalmazásában "életpártinak" nevezett bírót - javarészt idős, fehér férfit - nevezett ki. "Nagyon messzire jutottunk az elmúlt két évben 105 csodálatos új szövetségi bíróval (lesz még több is), két nagyszerű új főbíróval" - írta. Azt is megjegyezte, hogy az abortusz ügye teljesen kiborítja "a szélsőbaloldalt".

Az abortusz kérdésében - bár a teljes abortusztilalmat az amerikaiak kevesebb mint harmada támogatja csak - nagyjából fele-fele arányban oszlik meg az amerikai közvélemény az alapján, hogy a magzat, vagy az anya jogait tartják előbbre valónak. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.