Valaki hajlandó 1,3 milliárd forintot fizetni azért, hogy a világ egyik leggazdagabb emberével ebédelhessen

külföld
2019 június 02., 15:05
comments 57
A Berkshire Hathaway vezérigazgatója, mielőtt a részvényesekhez szólna 2019. május 4-én
photo_camera A Berkshire Hathaway vezérigazgatója, mielőtt a részvényesekhez szólna május 4-én Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Rekordösszeget, több mint 4,5 millió dollárt (1,3 milliárd forintot) ajánlott fel licitáláson egy ismeretlen egy ebédért Warren Buffett amerikai milliárdossal. Tavaly elég volt rongyos 3,3 millió dollárt kifizetni ugyanezért.

Az online aukcióval a Glide Alapítvány számára gyűjtöttek pénzt, amely San Franciscó-i hajléktalanokon segít. Az eBayen megrendezett árverés péntek este zárult. A magát felfedni nem kívánó győztes 4 millió 567 ezer 888 dollárral nyerte a licitálást. A korábbi rekord a 2012-ben és 2016-ban elért 3,5 millió dollár (egymilliárd forint) volt.

Buffett huszadik éve vesz részt az aukcióban, amelynek győztese vele költhet el egy ebédet, és közben személyesen tárgyalhat a filantróp befektetővel, aki a Forbes szerint a világ negyedik leggazdagabb embere 82,7 milliárd dolláros vagyonával. A 88 éves Buffett a győztest és annak legfeljebb hét barátját látja vendégül a hagyományos New York-i ebéden. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.