Fejbe lőtték a CDU egyik politikusát

külföld
2019 június 03., 19:14
comments 132
Walter Lübcke 2012-ben
photo_camera Walter Lübcke 2012-ben Fotó: UWE ZUCCHI/AFP

Közvetlen közelről leadott fejlövés végzett egy magas beosztású tartományi államigazgatási tisztségviselővel a németországi Hessenben, az ügyben emberölés gyanújával indult eljárás - közölték illetékesek hétfőn. 

A Kassel területi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke halálának ügyében nincsen öngyilkosságra utaló jel - emelték ki a kasseli ügyészség és a Hessen tartományi bűnügyi hivatal tájékoztatóján. A hatóságok azonban egyelőre nem tudnak semmit az elkövető(k)ről és az indítékokról sem.

 A 65 éves férfit vasárnapra virradóra holtan találták családi háza kertjében. Kézi lőfegyverrel, közvetlen közelről leadott fejlövés oltotta ki az életét. A fegyvert nem találták meg, az elhunyt nem hagyott hátra búcsúlevelet. 

Lübcke háza
photo_camera Lübcke háza Fotó: Swen Pförtner/dpa Picture-Alliance/AFP

Valószínűleg szándékos bűncselekmény történt, gyanúsított és lehetséges indíték egyelőre nincs. Ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, az eset feltárására nyomozócsoportot állítottak fel, amelyben húszan dolgoznak. 

Walter Lübcke a Merkel-féle Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa volt, 2009 óta irányította a járási államigazgatási hivatalt, előtte tíz évig képviselő volt a hesseni tartományi gyűlés CDU-frakciójában. Felesége és két felnőtt gyereke gyászolja. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.