Újabb holttestet találtak az elsüllyedt hajóroncsnál

katasztrófa
2019 június 04., 13:31
comments 335
Búvárok merülésre készülnek egy úszó-pontonon a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 4-én
photo_camera Búvárok merülésre készülnek egy úszó-pontonon a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 4-én Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Újabb holttestet találtak a múlt szerdai dunai balesetben elsüllyedt hajóroncsnál - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden délután az MTI-vel.

A terrorelhárítás közleménye szerint a Hableány turistahajó roncsának mentési munkálatait és az azzal kapcsolatos egyeztetéseket kedd kora reggel óta folytatták, a magyar búvárok pedig a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak meg. 

„A test felszínre hozatala az erős sodrásr és a nulla látási távolság miatt nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket” - írták, de aztán a délutáni merülés során „megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen, sikerült a holttestet felszínre hozni.”  

A közlemény szerint a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek. A mentőalakulatok elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, „melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik.”  

A Hableány múlt szerda este 9 óra magasságában ütközött a nála jóval nagyobb Viking szállodahajóval és gyakorlatilag egyből elsüllyedt. Hét embert mentettek ki a környező hajón utazók, hét holttestet aznap este megtaláltak, további 21 ember eltűnt, közülük három embert találtak meg azóta. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.